Pupiņu uzkoda, ne vienu reizi vien glābs jūs ziemā, tāpēc, ka to var izmantot daudzu ēdienu gatavošanai. Tātad, pupiņu uzkodu var izmatot zupu pagatavošanai, uzkodām un piedevām, gan siltā, gan aukstā veidā. Uzkodu gatavo no pupiņām, baklažāniem, tomātiem, paprikas, enkla lånet, burkāniem un ķiplokiem. Jūs jau noteikti pamanījāt, ka uzkoda sastāv no vienkāršiem, viegli pieejamiem dārzeņiem, bet rezultāts, būs vienkārši izcils! Pamēģiniet pagatavot šo uzkodu un mēs esam pārliecināti, ka tā mums iegaršosies!

Pupiņu uzkoda

Sastāvdaļas:

2 kg baklažānu;
1,5 kg tomātu;
500 g sausu baltu pupiņu;
500 g paprikas;
500 g burkānu;
350 g augu eļļas;
200 g ķiploku;
100 ml 9% etiķa;
1 glāze cukura;
2 ēd sāls.

Pagatavošana:

  • Pupiņas vakarā aplej ar aukstu ūdeni, no rīta ūdeni nolej, atkal aplej ar ūdeni un vāra, kamēr tās ir mīkstas.
  • Papriku atbrīvo no kātiem, izņem sēklas, sagriež nelielos kubiciņos.
  • Gaļas mašīnā samaļ tomātus un ķiplokus.
  • Uz rupjās rīves sarīvē notīrītus burkānus.
  • Lielos kubiciņos sagriež baklažānus.
  • Katliņā liek tomātus ar ķiplokiem, uzvāra, pievieno sāli un cukuru, ielej etiķi un eļļu.
  • Tad pievieno burkānus, atkal uzvāra, pievieno piparus, apmaisa, vēlreiz uzvāra, pievieno baklažānus un pēc kārtējās uzvārīšanās, vārīt uzkodu aptuveni pusstundu, regulāri to apmaisot.
  • Tad uzkodai pievieno pupiņas un iegūto masu apmaisa, vāra vēl divdesmit minūtes, liek izkarsētās burciņās, aizvāko ar izkarsētiem vāciņiem, ietin siltā segā un tā atstāj, kamēr tā pilnībā ir atdzisusi.

Dārzeņu salāti

Tādus, dārzeņu salātus, būs spējīga pagatavot arī tāda saimniece, kurai nav lielas pieredzes konservēšanas jomā. Neilgais vārīšanas laiks, ļaus saglabāt gan vitamīnus, gan jūsu spēkus. Tāda recepte ļaus jums saglabāt gan ražu, gan vasarīgo noskaņojumu.

Dārzeņu salāti

Visas mērvienības ir dotas pēc ir dotas pēc dārzeņu attīrīšanas.

Sastāvdaļas:

0,5 kg kāpostu;
0,5 kg tomātu;
0,5 kg gurķu;
0,5 kg paprikas;
0,5 kg burkānu;
100 g augu eļļas;
100 g 9% etiķa;
4 ēd sāls;
8 ēd cukura.

Pagatavošana:

  • Tādi salāti, gatavojas ļoti ātri, tāpēc, jau laicīgi vajag parūpēties par tīrām, izkarsētām burciņām un vāciņiem.
  • No augstāk minētā produktu daudzuma sanāks aptuveni piecas – sešas puslitra burciņas.
  • Visus dārzeņus vajag sagriezt tā, kā mēs tos griežam visparastākajiem vasaras salātiem, burkānus sarīvēt uz rupjās rīves.
  • Pievienot tiem augu eļļu, etiķi, sāli un cukuru. Samaisīt.
  • Uz uguns liek katlu, ber tajā dārzeņus. Ar šo dārzeņu daudzumu var līdz ar malām piepildīt 5,5 litru katliņu.
  • Vēlāk dārzeņi saplaks.
  • Tātad, katliņa saturu uzvārām. Kādreiz par vārīšanos kļūdīgi tiek uzskatīta gaisa, kas ir sakrājies starp dārzeņu gabaliņiem, izdalīšanās. Vajag pārliecināties vai masa tik tiešām ir uzvārījusies. Tāpēc, rūpīgi samaisiet salātus un paskatieties, vai tā tik tiešām atkal uzreiz uzvārās, tad no šī momenta atrēķiniet 10 minūtes.

Viss. Salāti ir gatavi! Karsto masu sapildiet burciņās un uzreiz aizvākojiet, apgrieziet ar vākiem uz leju un atdzesējiet.

Apsveicam! Jums sanāca ļoti garšīgi salāti.

Citas receptes iespējams atrast arī šajā lapā – www.lan247.se.